Biemans Makelaardij & AssurantienKlik om onze app te openenOpenen

Rekenmodules

Maak je keuze!

Hypotheek rekenmodules
Pensioen & Lijfrenten
Sparen & Beleggen
Lenen & Krediet
Werk & Fiscus

Rekenmodules hypotheken

Maximale hypotheek op basis van inkomen

Weten hoeveel je kunt lenen voor een huis? Bereken eenvoudig in 2 minuten je maximale hypotheek en je netto & bruto maandlasten. Ook als je zzp’er bent of een huis wilt kopen met NHG.

Start berekening
Wat betaal ik aan rente & aflossing bij een lineaire hypotheek

Je hypotheekschuld neemt elke maand af. Hierdoor neemt de hypotheekrente die je moet betalen gedurende de looptijd ook af. De rente betaal je namelijk over de resterende schuld. Omdat de hypotheek steeds kleiner wordt, hoef je dus ook steeds minder rente te betalen.

Dit betekent ook dat je fiscale voordeel gedurende de looptijd daalt. In het begin heb je veel renteaftrek, later minder. 

Deze module houdt ook rekening met een eventueel aflosvrij deel.

Start berekening
Wat betaal ik aan rente & aflossing bij een annuitaire hypotheek

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij je elke maand hetzelfde bedrag betaalt. Dit bedrag bestaat uit een deel hypotheekrente en een deel aflossing. Het bedrag dat je elke maand betaalt blijft gelijk, de verhouding tussen rente en aflossing niet.

In het begin betaal je namelijk meer rente en los je weinig af. Aan het einde betaal je juist minder rente, maar los je een groot bedrag af. Je maandlasten blijven dus gelijk, maar aflossen doe je het meeste aan het eind van je looptijd. 

Dit betekent ook dat je fiscale voordeel gedurende de looptijd daalt. In het begin heb je veel renteaftrek, later minder. 

Deze module houdt ook rekening met een eventueel aflosvrij deel.

Start berekening
Wat is mijn risicoprofiel

Bij een beleggershypotheek is het van belang om te weten wat je risicoprofiel is. Aan de hand van je financiële situatie, de beleggingsdoelstelling, de horizon en de risico’s die je kunt maar ook wilt lopen wordt een risicoprofiel samengesteld. Het risicoprofiel is een verdeling tussen de verschillende beleggingscategorieën zoals bijvoorbeeld obligaties, aandelen, grondstoffen, vastgoed en liquiditeiten.

Bij de meeste vermogensbeheerders en banken zijn er standaardprofielen vastgesteld waar je dan als belegger wordt ingedeeld.

Start profiel

Rekenmodules Pensioen & Lijfrenten

Jaarruimte berekenen

Je wilt geld apart zetten voor een aanvulling op je pensioen. De fiscus helpt met de lijfrenteaftrek. Hoeveel je mag aftrekken ligt aan je fiscale jaarruimte. Met deze online berekening van de jaarruimte kun je je lijfrente inleg goed afstemmen op het bedrag dat je als aftrekpost mag opvoeren.

De berekende jaarruimte is aftrekbaar als je dit bedrag in het betreffende belastingjaar als lijfrentepremie hebt gestort. Heb je niet tijdig gestort? Gebruik dan de niet-benutte jaarruimte als reserveringsruimte.

Start berekening
Reserveringsruimte berekenen

Je hebt je jaarruimte voor de lijfrenteaftrek niet ieder jaar benut. Dat mag je tot zeven jaar later inhalen met de reserveringsruimte. Hieronder kun je online je reserveringsruimte berekenen. Zo bepaal je hoeveel geld je met belastingvoordeel apart kunt zetten voor het aanvullen van je pensioen.

Je mag het hele bedrag in een lijfrente storten. Dit bedrag kun je vervolgens aftrekken van je belastbaar inkomen bij de aangifte inkomstenbelasting.

Start berekening
Doelkapitaal opbouwen - hoeveel moet je eenmalig storten of maandelijks inleggen?

Je wilt een bepaald lijfrentekapitaal bij elkaar sparen voor een aanvulling op je pensioen. Als je weet hoe lang je wilt sparen en uitgaat van een bepaald rendement, hoeveel moet je dan eenmalig of per maand inleggen om dat doelkapitaal te halen?

Start berekening

 

Lijfrente uitstellen

Je wil met je lijfrentekapitaal nu nog geen uitkeringen aankopen. Je wilt het lijfrentekapitaal verder laten aangroeien. Als je het expirerende lijfrentekapitaal stort op een rekening, hoe groot wordt dan dit kapitaal bij een looptijd X en rendement Y?

Start berekening

Rekenmodules Sparen & Beleggen

Hoeveel moet ik sparen of hoeveel moet ik eenmalig inleggen om mijn doelkapitaal te bereiken?

Voorbeeld: jouw doel kan zijn dat je over 10 jaar een toercaravan wilt kunnen kopen met een waarde van stel € 10.000,00.

  • Je kunt met deze rekentool variëren met rendementspercentages.
  • Je kunt met deze rekentool rekening houden met een geschat inflatiepercentage.
  • De uitkomst is een éénmalige inleg of het maandelijkse spaarbedrag

 

Start hier de berekening

 

 

Wat is mijn eindkapitaal over een x-aantal jaren als ik iedere maand een bedrag opzij zet?

Voorbeeld: je wilt weten wat jouw eindkapitaal over 10, 20 of 30 jaar zal zijn als je maandelijks € 50,00 gaat sparen.

  • Je kunt bij deze rekentool met een startkapitaal rekening houden.
  • Je kunt het maandelijkse spaarbedrag invullen.
  • Je kunt rekenen met twee verschillende rendementspercentages.

 

Start hier de berekening
Wat is mijn risicoprofiel bij beleggen?

Aan de hand van je financiële situatie, de beleggingsdoelstelling, de horizon en de risico’s die je kunt maar ook wilt lopen wordt een risicoprofiel samengesteld. Het risicoprofiel is een verdeling tussen de verschillende beleggingscategorieën zoals bijvoorbeeld obligaties, aandelen, grondstoffen, vastgoed en liquiditeiten.

Bij de meeste vermogensbeheerders en banken zijn er standaardprofielen vastgesteld waar je dan als belegger wordt ingedeeld. 

 

Bepaal hier je risicoprofiel

Rekenmodules lenen & krediet

Wat betaal ik bij een lineaire lening aan aflossing en rente?

Bij een lineaire lening betaal je een vast bedrag aan aflossing plus daarbovenop de verschuldigde rente. Omdat je iedere maand aflost ga je de volgende maand minder rente betalen. Je maandlast neemt dus af. (bij een annuïtaire lening blijft je maandlast gelijk). 

 

Start berekening
Wat betaal ik bij een annuïtaire lening aan rente en aflossing?

Een annuïtare lening kent een vast maandbedrag met een wisselende verhouding van rente en aflossing. Het aflossingsdeel neemt toe en het rentedeel neemt af. 

Start berekening
Bereken rentepercentage, hoofdsom of looptijd van je annuïteit

Met deze tool kun je het rentepercentage, hoofdsom of looptijd van je annuïtaire lening berekenen mits de andere 2 en de hoogte van de periodieke betaling bekend zijn.

Start berekening

Rekenmodules Fiscus

Bijtelling auto

Gebruik je de auto van je onderneming ook privé? Bijvoorbeeld voor je vakantieritten, boodschappen of familiebezoek? Dan heb je daar voordeel van. Als je met die auto meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, krijg je hiervoor een 'bijtelling'.

Rij je niet meer dan 500 kilometer privé? Dan moet je dat kunnen aantonen, bijvoorbeeld met een rittenregistratie.

Start de berekening
Bijtelling fiets

Rij je privé met een fiets die tot je ondernemingsvermogen behoort? Of stelt jouw werkgever een fiets van de zaak ter beschikking. Je krijgt dan een bijtelling op je inkomen.

De bijtelling is 7% van de adviesprijs van de fiets. Kun je de adviesprijs niet achterhalen? Neem dan de adviesprijs van een vergelijkbare fiets.

Start de berekening